Itališkas skanėstas „Panforte“

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
3.2500 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi, pamirkytu šaltame vandenyje ir nusausintu rankšluosčiu. Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Migdolus ir pistacijas 5 minutes pakepkite orkaitėje. Kitoje skardoje trumpai pakepkite sezamą. Džiovintas figas stambiai supjaustykite. Puodelyje miltus sumaišykite su prieskoniais, tarkuota citrinos žievele, druska, riešutais ir sezamu.

Puode sumaišykite medų, abiejų rūšių cukrų, sviestą – leiskite užvirti ir virkite 2-3 minutes. Ar sirupas jau tinkamos konsistencijos, sužinosite lašą jo įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jeigu lašelis vandenyje virsta minkštu rutuliuku, sirupas jau paruoštas.

Sirupą supilkite į riešutų ir miltų masę, greitai išmaišykite. Masę sudėkite į popieriumi išklotą formą, išlyginkite paviršių.

Kepkite 35-40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. „Panforte“ skanėstą išimkite į lėkštę ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Į maistui skirtą plėvelę suvyniotas gardėsis tinkamas skanauti išliks apie mėnesį.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Skanėstui:
100 g Migdolai
100 g Sezamo sėklos
100 g Pistacijos
200 g Džiovintos figos
150 g Medus
70 g Cukrus
70 g Rudasis cukrus
80 g Miltai
1 vnt. Citrinos žievelė
1 šaukštelis Cinamonas
1/2 šaukštelis Džiovinto imbiero milteliai
1 žiupsnelis Malti kvapieji pipirai
1 žiupsnelis Gvazdikėliai
30 g Sviestas
1/5 šaukštelis Druska
Pabarstymui:
Cukraus pudra
Sudėtingumas :