Itališkas ryžių apkepas

Tikras gardėsis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Užvirinkite pieną, subėrę į jį cukrų, žiupsnelį druskos ir pusę kiekio tarkuotos citrinos žievelės. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį ir virkite 25 min. Ryžius atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.

Supjaustykite cukatas nedideliais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sudėkite į ryžius kiaušinių trynius, smulkintus migdolus, likusią citrinos žievelę ir cukatas. Išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, įmaišykite į ryžių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais. Supilkite ryžių masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Prieš patiekdami apibarstykite apkepą cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Ryžiai
1 l Pienas
100 g Cukrus
1 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Malti džiūvėsėliai
4 vnt. Kiaušiniai
100 g Migdolai
100 g Cukatos
1 šaukštelis Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :