Itališkas migdolų pyragas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
75min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
2.8750 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vanilinį pudingą išvirkite piene ir leiskite jam atvėsti.

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele. Įmaišykite į vanilinį kremą ir supilkite romą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę kiekio tešlos iškočiokite ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą išardomą d-28 cm dydžio kepimo formą. Tešlos perteklių nupjaustykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynių. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio baltymu. Migdolų įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos, o prie kraštų palikite vieno cm tarpus.

Likusią tešlą iškočiokite, uždenkite juo įdarą ir prispauskite kraštelius. Sutepkite pyragą kiaušinio tryniu ir šakute pabadykite daugelyje vietų. Galite peiliu išpiešti bet kokį ornamentą, o pyrago kraštus papuošti skaldytais migdolais.

Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Šaldyta sluoksniuota tešla
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Migdolai
Migdolų įdarui:
150 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
150 g Migdolai malti
2 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
3 šaukštas Romas
Vaniliniam kremui:
1 pakelis Vanilinis pudingas
400 ml Pienas
3 šaukštas Cukrus
Porcijos: 12
Sudėtingumas :