Itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir parmezanu

Itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir parmezanu
© gourmantineblog.com nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Apibarstykite baklažanų gabalėlius druska, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 min. Tada išsiskirs skystis ir baklažanai nebus vandeningi.

Per tą laiką pasigaminkite pomidorų padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 3 – 4 min. pakepkite smulkintą askaloninį česnaką.

Suberkite smulkintas česnako skilteles, dar 1 – 2 min. pakepkite.

Supilkite pomidorų piurė, įberkite cukrų, druskos, pipirų, patroškinkite 15 min. ant mažo kaitrumo viryklės. Paragaukite, pridėkite prieskonių ar druskos, jei trūksta.

Baklažanus nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įkaitinkite metalinę keptuvę ir apkepkite kiekvieną baklažano riekelę po 1 min. iš abiejų pusių.

Suberkite į pomidorų padažą smulkintus bazilikų lapelius.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Į kepimo indą sluoksniuokite: pirmiausia įpilkite pomidorų padažo, užberkite sluoksnelį tarkuoto parmezano, dėkite sluoksnį baklažanų, tada – sluoksnį pomidorų padažo, sluoksnį mocarelos ir taip susluoksniuokite visus turimus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti tarkuoto parmezano.

Kepkite orkaitėje apie 30 min.

Patiekite iš karto su skrudinta duona ir žaliomis salotomis.

Gourmantine
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
3 šaukštelis Druska
2 vnt. Mocarelos sūris
1/2 stiklinė Parmezano sūris tarkuotas
Padažui:
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Askaloniniai česnakai
2 skiltelė Česnakai
2 stiklinė Konservuotų pomidorų tyrė
1 šaukštelis Cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
sauja Bazilikai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :