Indiškoji Biryani ėriena

© T. Šimkaus nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Indijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mėsos paruošimas:

Įkaitinkite aliejų keptuvėje storu dugnu. Suberkite svogūnus ir kmynus, apkepinkite iki rusvumo. Įdėkite imbierų ir česnakų pastą, gerai išmaišykite. Sudėkite marinuotą ir 10 minučių lengvai apkepintą ėrieną. Įdėkite kalendros ir čili prieskonių mišinį, palengva išmaišykite. Sumažinkite karštį, įpilkite 3 puodelius vandens. Kepkite, kol mėsa bus beveik iškepusi. Sudėkite smulkinktus pomidorus, įberkite druskos, įmeskite kelis šviežius kalendros ir mėtų lapelius. Kepkite dar 15 minučių vidutiniame karštyje.
 
 
Ryžių paruošimas:

20 minučių pamirkykite ryžius vandenyje. Išpilkite vandenį, pripilkite kito vandens, sudėkite ryžius, įdėkite žaliojo kardamono, lauro lapų, kmynų, mėtų lapelių ir pavirkite 1/3 laiko, reikalingo ryžiams išvirti. Tuomet nupilkite vandenį ir suberkite dalį ryžių į didelę keptuvę storu dugnu, prieš tai joje pakaitinę 2 šaukštus aliejaus. Paskirstykite ryžius, kad šie tolygiai sudarytų apatinį sluoksnį keptuvėje. Išjunkite ugnį.

Ant pirmojo ryžių sluoksnio berkite apkeptus ėrienos gabalėlius, apšlakstytus šafranu ir rožių vandeniu. Berkite antrąjį ryžių sluoksnį, uždenkite jį likusios mėsos sluoksniu. Pagardinkite šafranu, rožių vandeniu, šviežiais kalendros ir mėtų lapeliais.

Uždenkite keptuvę aliuminio folija. Tada uždenkite dangčiu ir kepkite patiekalą 10 minučių ant mažiausios ugnies. Biryani patiekiamas kartu su kokios nors rūšies indiška raita ar varške, priklausomai nuo skonio.

Indiškoji Biryani ėriena
© T. Šimkaus nuotr.
Sues Indian Raja
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Ėriena
600 g Ryžiai
pagal skonį Druska
1 vnt. Anyžiai
2 vnt. Lauro lapai
žiupsnelis Kardamonas juodasis
žiupsnelis Kardamonas žaliasis
2 šaukštas Kmynai
6 vnt. Juodieji pipirai
2 vnt. Cinamono lazdelės
4 vnt. Svogūnai
2 vnt. Pomidorai
1 vnt. Papajos vaisiai
žiupsnelis Šafranas
šlakelis Rožių vanduo
žiupsnelis Kalendros grūdeliai
žiupsnelis Čili prieskoniai
pagal skonį Imbierų ir česnakų pasta
šlakelis Citrinų sultys
Sudėtingumas :