Imbierinis kumpis su žemės riešutais

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Imbiero šaknį nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žemės riešutus sumalkite. Nuo žaliųjų citrinų smulkia tarka nutarkuokite žievelę. Išspauskite sultis.

Kvapiuosius pipirus sugrūskite su paprikomis ir druska. Pusę tarkuotų žievelių ir sultis sumaišykite su smulkintu imbieru ir maltais žemės riešutais. Sudėkite ir pusę masės iš grūstuvės.

Imbiero miltelius sumaišykite su likusia grūstuvėje mase ir likusiomis tarkuotomis žievelėmis. Įberkite juodųjų pipirų.

Kiaulienos kumpio viduryje įpjaukite 5 – 7 cm ertmę, į ją sugrūskite imbiero masę, paskui ištraukite peilį ir atsargiai užspauskite ertmę.

Įtrinkite kumpį iš viršaus ir iš kraštų imbiero miltelių mase. Uždėkite kumpį ant grotelių, įstatytų į plokščią kepimo skardą. Kepkite 240 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Paskui sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių. Įpilkite į skardą 2 stiklines vandens.

Kepkite kumpį taip: 20 min. – kiekvieniems 500 g. Taigi 2,5 kg kumpis keps maždaug 1 val. 40 min.

Ištraukite kumpį iš orkaitės, uždenkite folija, tegu pabūna 20 min. Patiekite šiltą arba visiškai atvėsusį.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 1/2 kg Kiaulienos kumpis
50 g Žemės riešutai
1 gabaliukas Imbieras
2 vnt. Laimo vaisiai
1 šaukštelis Kvapiųjų pipirų grūdeliai
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštas Džiovinto imbiero milteliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :