Gvakamolės (guacamole) padažas

Tirštas padažas iš avokado minkštimo, labai mėgstamas meksikiečių, o su jais – amerikiečių ir kitų planetos gyventojų. Paprastai guakamolė patiekiama su kukurūzų traškučiais ar kitais traškučiais, taip pat naudojama kaip padažas su kitais meksikietiškais valgiais. Ypač mėgstamas vegetarų.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Padažui sutrinamas šviežio avokado minkštimas, dedama šiek tiek citrinos sulčių ir druskos. Trinama šakute arba smulkintuvu. Citrinos sultys padeda išsaugoti avokado spalvą. Iš papildomų ingredientų galima naudoti pomidorus, aitriuosius ir saldžiuosius pipirus, svogūną (ir laiškus), kalendrą, česnaką ir t.t.

Reikės:

2 sunokusių avokadų
2 česnako skiltelių
2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių
druskos, pipirų.

Išimkite avokado minkštimą, susmulkinkite česnaką ir avokadą smulkintuve su žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir šafranu.

Skanaus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Avokadai
2 skiltelė Česnakas
2 šaukštas Žaliosios citrinos sultys
pagal skonį Druska, pipirai