GURMANAMS: žuvų pynutė

Vyne troškinta žuvų pynutė su gardžiu špinatų padažu tinka ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui.
Žuvų pynė
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
25min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pašalinkite kaulus ir supjaustykite filė vienodo dydžio juostelėmis.

Filė juosteles pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais, suformuokite pynutę.

Kepimo formą ištepę sviestu sudėkite žuvų pynutes. Įpilkite sultinio ir vyno.

Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 8–10 minučių. Kepimo trukmė riklauso nuo žuvų juostelių storio.

Patiekite su bulvių koše arba ryžiais.

Špinatų padažas:

Špinatų lapus akimirkai pamerkite į karštą vandenį ir nuskalaukite
šaltu vandeniu.

Puode išlydykite sviestą ir pakepinkite svogūnus. Pridėkite špinatų lapų, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Lašišos filė
300 g Sterkų filė
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
50 ml Žuvies sultinys
50 ml Baltas sausas vynas
šaukštelis Sviestas
Padažui
200 g Špinatai
1 šaukštas Sviestas
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
200 ml Grietinėlė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :