Grybų apkepas

Apkepui galite naudoti bet kokias virtus grūdus, jei pageidaujate, neriebią varškę arba grietinę.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Vidutinio dydžio kepimo indą patepkite alyvų aliejumi arba sviestu, atidėkite. Alyvų aliejuje patroškinkite grybus, pabarstytus druska. Kaitinkite, kol išsiskirs skystis ir grybai kiek paruduos.

Sudėkite svogūnus ir kepkite dar keturias-penkias minutes arba kol svogūnai taps perregimi. Suberkite česnaką, kepkite dar minutę, nuimkite nuo ugnies. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite.

Kitame inde sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę ir druską. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžių ir varškės mišinį, viską sudėkite į kepimo indą.

Pabarstykite dviem trečdaliais parmezano, uždenkite folija ir kepkite pusvalandį. Nuimkite foliją ir kepkite dar dvidešimt ar trisdešimt minučių. Pabarstykite peletrūnu ir likusiu parmezanu, patiekite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

220 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
3 stiklinė Ryžiai (rudieji, virti)
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Varškė
1/2 stiklinė Grietinė
1/2 šaukštelis Druska (jūros, smulki)
1/3 stiklinė Parmezano sūris (tarkuotas)
pagal skonį Peletrūnai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :