Grybienė lietingai dienai

© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Užvirinti 2 litrus vandens, į verdantį vandenį sudėti sultinio kubelį ir kvadratėliais supjaustytas bulves, lauro lapus ir pipirus. Kol bulvės verda, apkepinti alyvuogių aliejuje smulkiai supjaustytą
svogūną, sutarkuotą morką.

Kai morkos gražiai apkeps, sudėti nuvalytus, supjaustytus ir nuplautus grybus, įberti žiupsnelį druskos, raudonėlį ir čiobrelius ir vis pamaišant kepti apie 5-7 min. pabaigoje įdėti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinti. Supilti patroškintus grybus į puodą ir virti apie 5 min. Pagardinti grietine ir krapais.

Dėkojame Alminai už receptą!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Grybai (gudukai arba ūmėdės)
4 vnt. Bulvės
2 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Sultinio kubeliai
100 ml Grietinėlė
3 vnt. Lauro lapai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Miltai
4-5 vnt. Kvepiantys pipirai
žiupsnelis Raudonėliai
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Krapai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :