Grikių pica su sezamų padažu

Žaliavalgiškas patiekalas turintiems auksinę kantrybę gamintojams.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
720min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Grikius picos pagrindui reikia pamerkti šaltame vandenyje 4 – 5 valandoms. Linų sėmenų mirkyti nereikia, juos sumalkite kavamale.

Išmirkytus grikius, sumaltas linų sėmenis, cukinijos gabalėlius, 2 skilteles česnako ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Padarykite iš tešlos picos padą ir džiovinkite džiovyklėje 40 laipsnių temperatūroje 10 valandų. Iš nurodyto komponento išeis trys didelių picų padai.

Padažui reikia 3 valandas pamirkytų sezamo sėklų, saulėgrąžų, 2 – 3 česnako skiltelių, prieskonių ir žalumynų. Šiuos komponentus sutrinkite iki vientisos masės, šiek tiek praskieskite vandeniu.

Ant picos pado išdėliokite supjaustytus pomidorus, pievagrybius, alyvuoges, šviežią baziliką. Pomidorus galima pusvalandį pamarinuoti alyvuogių aliejuje su bazilikais ir smulkintais česnakais.

Jei norite, prieš pateikdami į stalą galite valandą padžiovinti picą džiovyklėje.

Pica gaminama 12 valandų (su džiovinimu).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 stiklinė Grikiai
1/2 stiklinė Linų sėmenys
1/2 stiklinė Sezamo sėklos
3 šaukštas Saulėgrąžos
1/2 vnt. Cukinijos
5 vnt. Pomidorai
200 g Pievagrybiai
10 vnt. Alyvuogės
5 skiltelė Česnakai
5 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Prieskoniai
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Bazilikai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :