Grikių kotletai, kuriems sunku atsispirti

 (6)
Grikių kotletai, kuriems sunku atsispirti
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Grikius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite kol atvės (per tą laiką grikiai spės išbrinkti).

Sūrį smulkiai sutarkuokite.

Grikius sumaišykite su sūriu, įmuškite kiaušinius, įdėkite saulėgrąžų, įberkite miltų, prieskonių ir išspauskite česnaką.

Gerai išmaišykite, lipdykite kotletus ir dėkite kepti į keptuvę, kaip įprastus kotletus.

Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.

Kol kotletai kepa, paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite maišant, kol pradės geltonuoti. Suberkite smulkintus pievagrybius ar kitus grybus. Maišant kepkite kelias minutes. Įberkite miltų ir maišant kepkite minutę. Įpilkite grietinėlės, įberkite muskato, druskos, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar kelias minutes.

Kotletus patiekite su padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 stiklinė Grikiai
1 stiklinė Vanduo (verdantis)
150 g Kietasis sūris
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
3 skiltelė Česnakai
4 šaukštas Saulėgrąžos
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Padažui
1 vnt. Svogūnai
3 sauja Grybai
1 šaukštas Miltai
200 ml Grietinėlė (neriebi)
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :