Grietininis „Napoleonas“

Prieš dedant tešlą į orkaitę, visą jos paviršių reikia subadyti šakute. Tuomet kepant jos paviršius išlieka lygus ir gražus. Tai būtina daryti ir kepant pyragus su įdaru, kad kylanti tešla neiškeltų įdaro į paviršių.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Ištirpinkite 1 valg.šaukštą sviesto, įdėkite 1 valg. šaukštą cukraus, maišykite, kol cukrus pilnai ištirps. Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus dėkite 1 sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį ištirpintu sviestu su cukrumi.

Iš viršaus dėkite kitą tešlos lakštą ir plonai iškočiokite. Šakute subadykite tešlą. Kepimo skardą apšlakstykite vandeniu, dėkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol atvės.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Slyvas dėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, citrinos sultis, imbierą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies ir nuolat maišant, kol masė sumažės per pus. Sudėkite likusį sviestą, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Jeigu slyvos labai rūgščios, tai į grietinėlę galima įberti papildomai 2 valg. šaukštus cukraus. Grietinėlę padalinkite į tris dalis.

Sulyginkite tešlos kraštus, o tešlos trupinius sudėkite į maišymo indą. Tešlos lakštą perpjaukite į 3 lygias dalis. Apatinę dalį patepkite išplakta grietinėle, vidurinę – grietinėle ir slyvų piure, viršutinę dalį sutepkite grietinėle ir pabarstykite trupiniais, likusiais nuo tešlos.

Sudėkite sluoksnius vieną ant kito ir palikite šaldytuve 1 val.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
100 ml Grietinėlė (riebi)
1 kg Slyvos
200 g Cukrus
2 šaukštelis Citrinų sultys
1 šaukštelis Imbiero šaknis
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Cinamonas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :