Greitas rikotos pyragas - NEREIKIA KEPTI

 (1)
Nekeptas rikotos pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
25min
Įvertinimas:
3.1429 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainius sumalkite ar sutrinkite iki rupių miltų, sumaišykite su išlydytu sviestu ir dviem šaukštais kondensuoto pieno.

Gerai sumaišykite ir masę dėkite į kepimo skardą ir išklokite pagrindą (gerai suspauskite pirštais). Dėkite į šaldytuvą.

Šiltame vandenyje ištirpinkite želatiną ir palaukite, kol pravės.

Išplakite grietinėle.

Elektriniu maišytuvu išmaišykite rikotos sūrį, medų, likusį kondensuotą pieną ir citrinos žieveles. Įmaišykite želatiną. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę. Masė turi gautis vientisa.

Rikotos mišinį supilkite ant atvėsusio sausainių pagrindo, išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą keletui valandų.

Pyragą puoškite uogomis arba vaisių skiltelėmis.

ĮSPĖJIMAS: Pyragą būtina laikyti šaldytuve ir suvalgyti per dvi dienas.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 pakelis Sausainiai „Gaidelis“ arba „Selga“
130 g Sviestas
400 g Rikotos sūris
1 indelis Kondensuotas pienas
2 šaukštas Medus
200 ml Grietinėlė
žiupsnelis Citrinos žievelė
1 šaukštas Bekvapė želatina
Porcijos: 8
Sudėtingumas :