Greitas pyragas su jogurtu ir persikais

 (8)
Šiam pyragui tinka bet kokie vaisiai ir uogos: obuoliai, kriaušės, abrikosai, vyšnios, serbentai, avietės. Galima kepti sūrų pyragą su aguročiais ar cukinijomis. Tokiu atveju vietoje cukraus ir vanilės dėkite druskos, pipirų ir žolelių.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.4500 20
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iškočiokite tešlą, kad tilptų į kepimo skardą.

Įklokite tešlą į kepimo skardą, padarykite neaukštus kraštelius. Tolygiai apibarstykite manų kruopomis.

Dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinį ir cukrų. Vanilės ankštį aštriu peiliu perpjaukite išilgai, išimkite sėkleles ir suberkite jas į jogurtą.

Persikus supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos.

Ant viršaus užpilkite jogurto masę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite 20 – 25 min. Kraštai turi pagelsti, o jogurto masė sustandėti. Palikite pyragą orkaitėje pravėsti, paskui supjaustykite ir sudėliokite gabalėlius į lėkštę.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota tešla
600 g Persikai
500 ml Jogurtas
1 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Manų kruopos
1 vnt. Vanilės ankštis
Porcijos: 8
Sudėtingumas :