Greitai paruošiami varškėčiai

 (13)
Autorius: Ramunė
Greitai paruosiamas, lengvas patiekalas, primena vaikystę.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.1250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę gerai ištriname su šaukštu, pasūdome, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Beriame miltus, gerai išminkome.

Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame ritinėlius, truputį suplojame ir supjaustome rombais. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 5-6 min.

Išgriebus iš puodo apipilame išlydytu sviestu dedame porą šaukštelių grietinės ir skanaus.

(Kas mėgsta, į tešlą galima dėti žiupsnelį mėtų, gali buti džiovintos ar susmulkintos žalios, tik ne per daug.)

Greitai paruošiami varškėčiai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Varškė
2 vnt. Kiaušiniai
1,5 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
Padažui:
pagal skonį Sviestas
pagal skonį Grietinė
Sudėtingumas :