Graikiškas sūrio apkepas

Sultingas ir malonus apkepas prie stiklo vyno. Gardžiausias būna ką tik ataušintas.
Graikiškas sūrio apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
95min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Virtuvės kombainu sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis su sviestu.

Supilkite šaltą vandenį ir greitai išminkykite tešlą. Išlipdykite ja 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Padėkite pusvalandžiui šaltai.

Šakute subadykite tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kelias minutes pakepinkite aliejuje.

Sudėkite sutraiškytas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytą papriką.
Pakepkite kelias minutes keptuvėje, kol suminkštės. Pagardinkite maišinį
juodaisiais pipirais, druska su žolelėmis ir raudonėliais.

Supjaustykite kubeliais pomidorus, pusę jų suberkite ant papločio ir užpilkite šiltu daržovių maišiniu.

Sudėkite likusius pomidorus, sūrio kubelius ir apibarstykite pjaustytomis petražolėmis.

Pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

Suplakite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę. Supilkite maišinį į formą ir apdėliokite alyvuogėmis.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.

Žiūrėkite, kad apkepo viršus neimtų pernelyg ruduoti.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
1,5 stiklinė Miltai
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
100 g Sviestas
0,5 stiklinė Vanduo
Įdarui
5 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Aliejus
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
pagal skonį Pipirai
0,5 šaukštelis Druska
3 vnt. Pomidorai
žiupsnelis Raudonėliai
200 g Fetos sūris
žiupsnelis Petražolės
0,5 stiklinė Grietinėlė
15 vnt. Juodosios alyvuogės
3 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :