Graikinių riešutų pyragas

 (8)
Pyragui galite naudoti tuos riešutus, kurių turėsite po ranka – jis gali būti skanus ir su pekanais, lazdynų, žemės, anakardžių riešutais.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.0000 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išklokite kepimo formą pyrago pagrindu, sulyginkite kraštus. Išklokite folija, priberkite džiovintų pupų ir kepkite penkiolika minučių. Atvėsinkite penkias minutes, nuimkite foliją. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių.

Tuo tarpu dideliame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus ir kiaušinį. Įmaišykite sirupą, rudąjį cukrų, miltus, vanilę. Suberkite riešutus.

Supilkite sirupo mišinį ant pyrago pagrindą. Kepkite 40-45 minutes arba kol įsmeigtas peilis ištraukiamas švarus (jei atrodo, kad pyragas per greit ruduoja, uždenkite folija). Atvėsinkite ant grotelių 1 valandą. Patiekite su vaniliniu jogurtu arba uždenkite ir laikykite šaldytuve.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Šaldyta trapi tešla
2 vnt. Kiaušinių baltymai
1 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Klevų sirupas
1/2 stiklinė Rudasis cukrus
2 šaukštas Miltai
1 šaukštas Sviestas
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 stiklinė Graikiniai riešutai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :