Gardusis Raganų kepsnys arba bulvių apkepas kitaip

 (5)
Autorius: Lyda Pocienė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.4000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves sutarkuoti burokine trintuve, pabarstyti prieskoniais, druska, išmaišyti ir pusę dėti į riebalais išteptą skardą.

Į maltą mėsą sudėti pakepintus svogūnus (galima ir nekepintus, tiesiog kepintų aromatas kitoks), kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius, galima įpilti sultinio ar pieno, kad būtų sultingesnė, viską išmaišyti ir dėti ant bulvių sluoksnio.

Toliau sudėti likusius bulvių tarkius, viršų aptepti majonezu (galima ir netepti) šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti (apie 45 min-1 val.).

Prieš baigiant kepti apibarstyti sutarkuotu sūriu ir kepti, kol apskrus.
 
Patiekti su grietinės-sviesto padažu, grietine ar kitu padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 1/2 kg Bulvės
1 kg Malta mėsa
2 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Svogūnai
pagal skonį Majonezas
150 g Fermentinis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Prieskoniai
1 šaukštas Aliejus
Porcijos: 6
Sudėtingumas :