Gardusis CHAČAPURI su rikota

 (3)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.6000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.

Miltuose padarykite duobutę, į ją supilkite kefyrą, įmuškite vieną kiaušinį ir supilti aliejų.

Tešlą gerai išminkykite, sudėkite į dubenį, jį uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą bent valandai laiko.

Sūrius smulkiai sutarkuokite, rikotą pertrinkite per tinklelį. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į penkias lygias dalis.

Iš vieno tešlos gabaliuko iškočiokite pusės centimetro apskritimą. Paskleiskite įdarą (įdarą suskirstykite į penkias lygias dalis).

Tešlos kraštus sulenkite link vidurio, apverskite ir nestipriai pakočiokite.

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Iškeptus chačapurius dar karštus gausiai aptepkite minkštu sviestu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

100 g Fermentinis sūris
200 g Mocarelos sūris
100 g Kietasis sūris
200 g Rikotos sūris
2 vnt. Kiaušiniai
5 stiklinė Miltai
0,5 l Kefyras
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Aliejus
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Cukrus
5 šaukštas Sviestas
Porcijos: 5
Sudėtingumas :