Gardūs varškėtukai

 (2)
Puikus namų gamybos maistas, primenantis vaikystę.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę sutrinkite šakute. Įdėkite 3–4 šauktus cukraus, vanilinio cukraus, įmuškite kiaušinį. Atsargiai masę išmaišykite.
Jei reikia, įdėkite dar paprasto ir vanilinio cukraus.
Dar kartą viską gerai išmaišykite.

Įberkite 3 šaukštus miltų. Maišykite, kol masė taps vientisa.
Tešlą dėkite ant miltais pabarstytos pjaustymo lentelės. Suformuokite 6–7 cm skersmens tešlos ritinėlį. Pabarstykite tešlą miltais.

Aštriu peiliu padalinkite tešlą į lygias dalis. Rankomis suformuokite pyragėlius, pabarstykite kiekvieną pyragėlį miltais. Sudėkite suformuotus pyragėlius į lėkštę.

Ant įkaitintos keptuvės ištirpinkite sviestą. Kai sviestas ištirps, nieko nelaukdami dėkite varškės pyragėlius, kepinkite juos ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.

Apverskite pyragėlius, uždenkite keptuvę dangčiu, ant vidutinės ugnies kepinkite juos, kol bus visiškai paruošti.

Tiekite pyragėlius su greitine ir kitais pagardais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 kg Varškė
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
3 šaukštas Miltai
Kepimui:
70 g Sviestas
Pagardas:
Uogienė
Grietinė
Porcijos: 2
Sudėtingumas :