GARDUS pyragas su grybais

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus persijokite į maišymo indą, supilkite sausas mieles. Suberkite druską, cukrų, įpilkite pašildytą pieną (37-38 C). Viską išmaišykite. Į tešlą supilkite išlydytus riebalus ir įmuškite kiaušinį. Viską rūpestingai suminkykite, minkymo indą uždenkite dangčiu arba plėvele ir padėkite šiltai 1,5-2 val. Tuo metu tešla turi pakilti ir padidėti dvigubai.

Suminkykite pakilusią tešlą apie 1 min. Po to vėl uždenkite ir palikite šiltoje vietoje dar 40- 60 min.

Kol tešla pakils, ruošiame įdarą. Grybus nuplauname, palaukiame, kol nusivarvės. Didesnius grybus supjaustykite gabalėliais, smulkius palikite nesmulkintus. Kietai išvirkite 3 kiaušinius (virkite 10 min.), užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite truputį riebalų ir ant vidutinio karščio ugnies pakepinkite svogūnus, kol pasidarys skaidrūs (apie 5 min), vėliau suberkite česnakus ir dar kepkite 1 min. Suberkite paruoštus grybus ir ant stiprios ugnies kepkite 5-7 min. Supilkite grietinėlę ir troškinkite 5 min. Suberkite kiaušinį, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite.

Tešlą vėl perminkykite ir dėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Padalinkite į 2 dalis - vieną didesnę pagrindui ir mažesnę - viršui. Iškočiokite du apskritimus.

Didesnįjį apskritimą dėkite ant išardomos kepimo formos dugno, suformuodami kraštus. Sukrėskite įdarą ir uždenkite mažesniuoju lakštu. Kepinio viršų patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 200 C karščio orkaitę. Kepkite 30-40 min. Patiekite karštą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Miltai
300 ml Pienas
700 g Miško grybai
100 ml Grietinėlė (riebi)
12 g Sausos mielės
1 šaukštelis Cukrus
1 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
1 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Sviestas
50 ml Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį pipir
Porcijos: 10
Sudėtingumas :