Gardūs meduoliai

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Medų, cukrų ir sviestą maišome ir šildome, kol viskas suskystėja. Masę atvėsiname, maišydami įmušame kiaušinius po vieną, tada įmaišome miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Valandai įdedame į šaldytuvą.

Išėmę kočiojame ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ~ 1 cm storio lakštą ir pjaustome norimomis formomis. Kepame 200 °C temperatūroje apie 10 – 15 min. Skaniausi, kai pastovi dieną, kitą.

Spalvotus glajus pasigaminti pačiam taip pat labai paprasta: sumaišykite miltinį cukrų, kitaip vadinamą cukraus pudra, su norimo skonio ir spalvos sirupu ir įpilkite šlakelį vandens, kad gautumėte poskystę dažų masę.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Miltai
30 g Sviestas
250 g Medus
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
7 g Kepimo milteliai
1 šaukštelis Prieskoniai meduoliams
Glajui:
Cukraus pudra
Sirupas spalvotas
Vanduo
Porcijos: 8
Sudėtingumas :