GARDUS KAIP MEDUS: Pyragas su datulėmis

© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
1.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Datules be kauliukų reikia supjaustyti, suberti į puodą, nuplikyti ir pamaišant virti ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisa masė. Kol datulės kaitinamos, atskirame puode galime ištirpinti sviestą.

Kiaušinius su cukrumi gerai išsukame, įmaišome medų. Taip pat sudedame jau pravėsusį ir su grietine išmaišytą sviestą, datulių tyrę, riešutus. Viską labai gerai išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, kardamonu ir įmaišom į anksčiau pagamintą masę. Turime gauti tešlą pyragui. Prieš kepant pyragą skardą galima truputį pašildyti. Ištepame ją sviestu, pabarstome miltais ir sudedame pyrago tešlą.

Vidutinio karštumo orkaitėje pyragą kepame apie valandą. Iškepusį ir iš formos išimtą dar šiltą pyragą aptepame medumi.

Dėkojame skaitytojai Ramunei M. už receptą! Pasidalinkite savo receptais ir jūs! Siųskite info@1000receptu.lt.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 ml Cukrus
2 šaukštelis Kardamonas
2 vnt. Kiaušiniai
150 g Sviestas
100 ml Medus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
200 ml Grietinė
250 g Džiovintos datulės be kauliukų
350 g Miltai
sauja Riešutai
Aptepimui:
1 šaukštas Medus