Gardus ir greitas bulvių vyniotinis

 (1)
Jei iš vakaro liko virtų bulvių, ilgai netruksite paruošti šį neįprastą vyniotinį. Apkepti vyniotinio gabaliukai, patiekti su gardžiu svogūnų padažu, tinka karštam užkandžiui.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
55min
Įvertinimas:
2.8571 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nulupti ir išvirti, sugrūsti košę ir palikti šaltai.

2 kiaušinius išplakti su miltais, sviestu ir pipirais. Kiaušinių plakinį supilti į dubenėlį su bulvių koše ir išminkyti tešlą. Ant džiūvėsėliais apibarstytos lentelės iškočioti 1 cm storio tešlos lakštą.

Į dubenėlį su malta mėsa sukrėsti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti (kad masė būtų skysta), apibarstyti petražolėmis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išminkyti. Paruoštu faršu apibarstyti tešlos lakštą ir susukti vyniotinį.

Vyniotinį supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti su sviestu (6-8 min).

Patiekti su grietine arba baravykų padažu, tinka rauginti agurkai arba šviežios salotos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1 kg Bulvės
3 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
1 šaukštelis Sviestas
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
Įdarui:
250 g Malta mėsa
4 šaukštas Grietinė
6 šaukštas Kapotos petražolės
1/4 šaukštelis Druska
Kepimui:
100 g Malti džiūvėsėliai
4 šaukštas Ištirpintas sviestas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :