Gardūs grybų kotletukai

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir taip pat pakepinkite.

Dubenyje sumaišykite grybus su svogūnais, sudėkite išmirkytą ir nuspaustą baltą duoną, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir pipirus (ar kitus mėgstamus prieskonius) ir gerai išmaišykite.

Iš gautos masės formuokite kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Valgykite su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.

Kotletukus galite kepti ir iš džiovintų arba sūdytų bei šaldytų grybų. Tuomet juos reikės atitinkamai paruošti.

Džiovintus grybus pirmiausia reikia išmirkyti. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palaikykite 2-3 val. Tuomet pavirkite 30 min, nukoškite (sultinio neišpilkite, galėsite panaudoti padažui arba sriubai) ir sumalkite. Toliau darykite kaip nurodyta recepte.

Sūdytus grybus, jeigu reikia, pamirkykite, kad nebūtų per sūrūs, truputį pavirkite, nusunkite ir sumalkite. Toliau pagal receptą.

Šaldytus grybus (jeigu jie buvo virti) atšilusius užteks sumalti ir iškart daryti kotletus. Jeigu prieš užšaldant grybai buvo tik truputį apvirti, pavirkite juos ilgiau.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Grybai
200 g Balta duona
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Svogūnai
Aliejus kepimui
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 stiklinė Malti džiūvėsėliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :