Gardus bulvių ir lašišos apkepas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vyšninius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau.

Porą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite žiedeliais ir švelniai pamaigykite apšlakstę alyvuogių aliejumi.

Bulves išvirkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis arba tiesiog sutarkuokite burokine tarka. Lašišos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu ir taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir sudėkite sluoksnį bulvių – maždaug 1,5-2 centimetrų storio. Ant bulvių turėtų keliauti porai, lašišos filė, pagal skonį žuvį pagardinkite druska bei pipirais. Pjūvio puse žemyn ant žuvies sudėkite vyšninius pomidorus.

Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Gautu plakiniu apliekite apkepą ir kepkite viską 30 minučių. Skaniau apkepą patiekti karštą.


Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

10 vnt. Vyšniniai pomidoriukai
1 vnt. Porai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
600 g Virtos bulvės
500 g Lašišos filė
2 vnt. Kiaušiniai
150 ml Grietinėlė (30 proc. riebumo)
100 g Parmezano sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :