Gardumynas „Baklava“

Traškus ir labai saldus desertas iš daugybės filo tešlos sluoksnių ir kapotų riešutų.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Turkijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Paruoškite filo tešlą: sumaišykite miltus ir druską, įminkykite sviestą. Kiaušinius išplakite su vandeniu, supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite. Perkelkite tešlą ant vaškuoto popieriaus, suformuokite rutulį ir leiskite pusvalandį pastovėti. Padalinkite tešlą į 5 dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 labai plonus kvadratus (20x20 cm). Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Paruoškite įdarą: sumaišykite visus ingredientus ir padalinkite juos į 4 porcijas. Kepimo skardą išklokite vienu tešlos lakštu, dėkite įdaro, uždenkite kitu tešlos sluoksniu, dėkite dar įdaro ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos. Supjaustykite įstrižai, kad gautumėte nedidelius rombus.

Paruoškite sirupą: sumaišykite visus ingredientus ir pavirkite 5 min. Apipilkite baklavą puse šio sirupo. Kepkite 35-40 min. Apliekite likusiu sirupu ir patiekite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Filo tešlai:
2 stiklinė Miltai
1/2 stiklinė Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Vanduo
1 šaukštelis Druska
Įdarui:
1,5 stiklinė Graikiniai riešutai
1,5 stiklinė Rudasis cukrus
1 stiklinė Lydytas sviestas
Sirupui:
1,5 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Vanduo
1 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 4
Sudėtingumas :