GARDUMĖLIS: tradicinis medaus tortas

 (9)
Dėkojame skaitytojai Jurgitai už pasidalintą medaus torto receptą.
Medaus tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.7692 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į dubenį sudėkite išlydytą sviestą, medų, kiaušinius, cukrų. Dubenį padėkite virš vandens garų ir maišykite apie 10 - 15 minučių, kol išsilydys cukrus.

Į jau atvėsusią, bet dar šiltą masę supilkite išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Supilkite kepimo miltelius, miltus. Gerai išminkykite (kol tešla nebelips prie rankų) ir padalinkite į vienodas dalis lakštams.

Gautas dalis iškočiokite. Papločiai turi būti labai ploni.

Lakštus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 – 4 minutes, kol gražiai paruduoja.

Iš pravėsusių lakštų išpjaukite norimas formas. Likučių neišmeskite - atvėsusius sutrinkite iki trupinių.

Visus kremui skirtus produktus išplakite elektriniu plakikliu ir pamažu supilkite į ištirpdytą želatiną. Gerai išmaišykite ir dubenį kelioms minutėms pastatykite į šaldytuvą, kol kremas šiek tiek sutvirtės.

Lakštus pertepkite kremu ir sluoksniuokite. Tuo pačiu kremu ištepkite torto viršų ir šonus. Apibarstykite sutrintais lakštų likučiais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešla
4 vnt. Kiaušiniai
1,5 stiklinė Cukrus
5 šaukštas Medus
1 kg Kvietiniai miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
125 g Sviestas
Kremas
1 l Grietinė
6 šaukštas Cukrus
0,5 šaukštas Citrinų sultys
2 šaukštas Želatina
Porcijos: 10
Sudėtingumas :