GARDUMĖLIS: bulvių ir moliūgų apkepas

 (9)
© Vida Press
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.6000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Česnako galvą nuplaukite ir perpjaukite pusiau – lupti nereikia.

Į puodą supilkite grietinėlę, nuskabytus čiobrelio lapelius, juoduosius pipirus – leiskite užvirti ir ant silpnos ugnies virkite apie 3 minutes. Puodą nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska bei muskato riešutu.

Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais, moliūgą – gabėliais. Į keraminę kepimo formą suguldykite bulves ir moliūgus (bulvė, moliūgas, bulvė, moliūgas ir t.t.). Užpilkite grietinėle. Uždenkite kepimo folija ir kepkite orkaitėje 25 minutes.

Tada nuimkite kepimo foliją ir kepkite dar 40-50 minučių, kol bulvės ir moliūgai gardžiai paruduos. Ant stalo patiekite kepimo inde.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 stiklinė Grietinėlė
8 skiltelė Česnakai
10 vnt. Juodieji pipirai
8 šakelė Čiobreliai
450 g Moliūgai
800 g Bulvės
pagal skonį Druska
pagal skonį Muskato riešutai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :