Gardieji močiutės mėsos kukuliai su padažu

 (15)
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
1.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

MĖSOS KUKULIAI. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įberkite druskos, krapų ir sudrėkintomis rankomis išmaišykite. Tada suformuokite nedidelius mėsos kukulius. Juos šiek tiek pakepkite su alyvuogių aliejumi ant vidutinio karštumo ugnies, apibarstykite kmynais ir baikite kepti.

PADAŽAS. Į prikaistuvį supilkite spanguolių uogienę, grietinę ir virkite ant nesmarkios ugnies, iki padažas sutirštės. Tada praskieskite šlakeliu verdančio vandens.

GARNYRAS. Saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių, sumeskite saliero kubelius ir kepkite, iki šie suminkštės, karamelizuosis.

Tada supilkite verdantį vandenį, įmaišykite špinatus. Kai jie sukris, keptuvę ar puodą nukelkite nuo viryklės. Atskirai puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Išvirtus nusunkite ir sumaišykite su pakepintais špinatais bei saliero kubeliais.

Ingredientai: 1-6 skirti mėsos kukuliams, 7-9 skirti padažui, 10-17 skirti garnyrui.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Malta liesa jautiena
300 g Malta liesa kiauliena
2 šaukštas Kmynai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Druska
sauja Smulkinti krapai
4 šaukštas Spanguolių uogienė
4 šaukštas Neriebi grietinė
šlakelis Verdantis vanduo
200 g Špinatai
180 g Ryžiai
Vidutinio dydžio saliero šaknis
100 ml Verdantis vanduo
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Čiobreliai
0,5 šaukštelis Jūros druska
žiupsnelis Malti juodieji pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :