Galetė su slyvomis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite iš tešlos maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį ant kepimo popieriaus.

Sumaišykite manų kruopas su dviem šaukštais cukraus ir šiuo mišiniu tolygiai apibarstykite tešlą, palikdami 2 cm kraštelį.

Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir kiekvieną puselę supjaustykite į 4 skilteles. Išdėliokite pjaustytas slyvas ant tešlos vienu sluoksniu, odelėmis į apačią, tuomet apibarstykite slyvas 3 šaukštais cukraus. Užlenkite į vidų tešlos kraštus ir juos gražiai suklostuokite.

Kepkite galetę vidurinėje orkaitės pozicijoje 40 minučių, pridengtą aliuminio folija. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite toliau – maždaug 5 min., kol uogos suminkštės ir pradės burbuliuoti jų sultys.

Galetę ištraukite ir konditeriniu teptuku nedelsiant nubraukite nuo slyvų sultis. Karštą galetę apibarstykite cukrumi. Palaikykite galetę maždaug 30 min. kambario temperatūroje, kol atvės.

Kol kepinys vėsta, sumaišykite dubenėlyje grietinę su konjaku ir likusiais 3 šaukštais cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Patiekite galetę su padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
180 g Miltai
80 g Sviestas
60 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
Įdarui:
400 g Slyvos
2 šaukštas Manų kruopos
5 šaukštas Cukrus
Padažui:
3/4 stiklinė Grietinė (riebi)
1 šaukštas Konjakas
3 šaukštas Cukrus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :