Gaivus vaisinis tortas

Jeigu norite liesesnio torto, vietoj grietinės galite naudoti natūralų jogurtą.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Želatiną užpilkite 5 valgomaisiais šaukštais virinto vandens ir leiskite 20-30 pabrinkti. Tada želatiną ištirpdykite vandens vonelėje.

Grietinę išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis ir ištirpintą želatiną – viską dar kartą labai gerai išplakite. Į grietinę atsargiai įmaišykite norimo dydžio gabalėliais supjaustytus vaisius ir uogas.

Torto formą ištepkite sviestu. Sausainius smulkiai sulaužykite ir jais išklokite torto formą – sausainiai taps jūsų torto pagrindu. Tada ant sausainių pagrindo supilkite grietinės ir vaisių masę. Paviršių išlyginkite, galite papuošti vaisiais ar uogomis.

Pagamintą tortą pridenkite servetėle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tai puikus gaivus desertas vasarai.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Grietinė
150 g Cukrus
10 g Želatina
2 šaukštelis Citrinų sultys
200 g Vaisiai ir uogos
3 pakelis Sausainiai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :