Gaivus uogų pyragas

 (4)
Šiam pyragui galite naudoti įvairias šaldytas uogas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.7778 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Prasijokite miltus, į vidurį suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, įmuškite kiaušinį. Dviem peiliais susmulkinkite viską į vientisą masę, iškočiokite rutulį, suvyniokite į foliją ar kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba į šaldymo kamerą valandai).

Vėl iškočiokite, įdėkite į prieš tai sviestu suteptą formą, padarę aukštą kraštą. Šakute subadykite tešlą ir suberkite trešnes, prieš tai išėmę kauliukus.

Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.

Kepkite pyragą prieš tai įkaitintoje orkaitėje (230 laipsnių) apie 10 minučių, tuomet ištraukite, įpilkite grietinėlės masę ir kepkite, kol iškeps.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Miltai
200 g Sviestas
70 g Cukrus
žiupselis Druska
1 vnt. Kiaušinis
100 ml Grietinėlės (22 proc.)
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Krakmolas
500 g Uogos
Porcijos: 8
Sudėtingumas :