„Foie Gras“ su karameliziuotomis kriaušėmis ir svogūnais bei bruknių padažu

 (1)
Dainiaus Naviko receptas.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepenėles išmirkykite piene, nuvalykite plėves ir riebalus.
Apliekite konjaku ir madera (galite naudoti portveiną) ir palikite marinuotis 3 valandas.

Mėsmale sumalkite kiaulienos filė, žąsų kepenėlių gabaliukus. Maltą masę sumalkite dar kartą arba pertrinkite per sietelį. Pasūdykite, įberkite pipirų, muskatų, supilkite konjaką ir maderą, kuriuose buvo marinuojamos kepenėlės. Išmaišykite.

Kepimo formos dugną ir šonus aptepkite 2/3 faršo. Į vidurį sudėkite marinuotas kepenis ir uždenkite likusiu faršu. Viršų apdėliokite lašinių juostelėmis, uždėkite 2 laurų lapelius ir šaukite į orkaitę (į vandens pripiltą didesnį indą). Kepkite apie 1 valandą (1 kg masės reikia kepti 30 minučių).

Paštetą atvėsinkite ir apliekite šiek tiek pašildytais taukais, kad atrodytų apgaubtas riebalų debesėliu. Šis paštetas patiekiamas labai šaltas, praėjus dviem paroms po pagaminimo.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą