Fetos ir špinatų pyragas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
75min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Ištepkite aliejumi kepimo skardą.

Špinatus apvirkite ir susmulkinkite. Didelėje keptuvėje aliejuje pakepinkite žiedeliais pjaustytus svogūnus. Suberkite špinatus ir kepkite 5 minutes. Perdėkite į dubenį, sudėkite kubeliais pjaustytą fetą, smulkiai kapotus krapus, supilkite kiaušinių plakinį.

Pagardinkite druska ir pipirais. Išvyniokite 1 tešlos lakštą ir įklokite į skardą. Mažame dubenėlyje sumaišykite ištirpintą sviestą su pienu ir aptepkite tešlą. Dėkite antrą tešlos lakštą ir vėl aptepkite pieno ir sviesto mišiniu. Tada šaukštu sudėkite įdarą, išlyginkite.

Įdarą uždenkite likusiais trimis lakštais, kiekvieną jų aptepdami pieno ir sviesto mišiniu. Peiliu įpjaukite pyrago paviršių daugelyje vietų. Aptepkite lydytu sviestu. Kepkite, kol gražiai pagels (40 minučių).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Sluoksniuota tešla
1 kg Špinatai
250 g Fetos sūris
4 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
60 g Krapai
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Pienas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :