Ėriuko kepenėlių paštetas su figomis ir slyvomis

Autorius: Liucina Rimgailė
Kiek mažiau tradicinis pašteto variantas, kuris turėtų patikti tiems, kas nevengia ragauti mėsos ir vaisių derinių.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepenėles įmetame į verdantį vandenį ir paverdame 1-2 min. Po to išimame ir paliekame sausai.

Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir išlydome sviestą, tada dedame šalavijus ir juos pakepinam. Šalavijus nusausinam ir padedam į šalį.

Į tą pačią nenusausintą keptuvę dedame smulkiai supjaustytą šoninę ir pakepinam, tada sudedam svogūnus ir likusias žoleles.

Dedame kepenėles, apkepinam ir pilam brendį. Įtarkuojame citrinos žievelės.

Kai alkoholis išgaruoja, pilame vyną ir grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais.

Kepenėles atvėsiname.

Viską sudedame į smulkintuvą, įdedame smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir gerai sumalame.

Į keptuvę pilame cukrų ir užpilame trupučiu raudono vyno, tada sudedam figas ir slyvas, patroškiname jas kelias minutes.

Čiabatos riekėles apšlakstome aliejumi, pagardiname česnaku, pipirais ir druska. Kepame orkaitėje kol duona gražiai apskrus. Ištraukę iš karto užtarkuojame sūrio.

Ant duonos riekelių dedame pašteto, gabaliuką figos ir slyvos, papuošiame šalavijais.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Ėrienos kepenėlės
2 riekelė Kiaulienos šoninė
1 šakelė Šalavijai
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas Sviestas
1 vnt. Svogūnai
4 skiltelė Česnakai
40 ml Brendis
2 šakelė Rozmarinai
1/2 stiklinė Grietinėlė
1/2 stiklinė Raudonas sausas vynas
1 vnt. Citrinos
2 vnt. Figos
2 vnt. Slyvos
2 vnt. Rudasis cukrus
1 vnt. Rauginti agurkai
2 riekelė Duona čiabata
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
3 šaukštas Parmezano sūris tarkuotas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :