Eklerai

Autorius: Liucina Rimgailė
© Organizatorių nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
4.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Eklerams pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską kaitinti puode, kol užvirs.

Sudėti persijotus miltus ir greitai maišyti mediniu šauktų (2-3 min), kol tešla bus graži, vientisa.

Po vieną mušti kiaušinis ir kaskart labai gerai išmaišyti.

Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir spausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pašauti į orkaitę (190 C), kepti 7 min, o tada truputį praverti orkaitės dureles. Kepti dar 5 min ir paskui apsukti skardą. Kepti dar apie 8 min (bendrai ~20 min).
 
Kremui pieną užvirinti.

Kitame puode gerai išmaišyti trynius, cukrų ir krakmolą.

Į trynių masę labai lėtai pilti pieną. Visą laiką maišyti ir grąžinti ant kaitlentės. Virti kelias minutes ant vidutinės ugnies. Paskui įmaišyti ištirpintą šokoladą.

Puodą su pieno ir kiaušinių mase įdėti į ledukų vonelę ir maišyti, kol temperatūra sumažės iki 140 C. Įdėti sviestą, išmaišyti ir vėl įdėti į ledukų vonelę. Visą laiką maišant, atvėsinti kremą.
 
Kremu įdaryti atvėsintus eklerus ir galima padengti tirpintu šokoladu.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
125 g Pienas
125 g Vanduo
115 g Sviestas
0,25 šaukštelis Cukrus
0,25 šaukštelis Druska
140 g Miltai
5 vnt. Kiaušiniai
Kremui:
250 ml Pienas
2 vnt. Kiaušinių tryniai
37 g Cukrus
1,5 šaukštas Kukurūzų krakmolas
100 g Juodasis šokoladas
20 g Sviestas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :