Dzūkiški „šaltanosiai“

 (5)
Dzūkiški „šaltanosiai“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sutarkuokite bulves, tarkius nusunkite.

Įberkite grikių miltų, žiupsnelį druskos ir gerai išminkykite.

Aguonas sutrinkite, įberkite žiupsnelį cukraus.

Iš bulvių tešlos išplokite nedidelius blynelius (kiek mažesnius už delną). Į vidurį įdėkite aguonų masės ir sulenkite - gamybos procesas toks pat kaip cepelinų.

Nedidelius „cepelinukus“ šiek tiek tarp rankų suplokite.

Paruoštus „šaltanosius“ sudėkite ant kepimo popieriaus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Bulvės
žiupsnelis Druska
3 šaukštas Grikių miltai
1 stiklinė Aguonos
1 šaukštelis Cukrus
Porcijos: 2
Sudėtingumas :