Dzūkiška grybų sriuba

© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausiai nuplauname ir sudedame į puodą grybus (tai gali būti šviežios, šaldytos ar sūdytos voveraitės, žaliuokės), pavirę apie 10 minučių sudedame tarkuotas arba pjaustytas morkas, bulves, svogūną, viską šiek tiek pavirus suberiame perlines skaldytas kruopas, įberiame druskos, pipirų ir pagardiname žalumynais. Viską verdame apie 30 – 40min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Vanduo
1 vnt. Morkos
pagal skonį Svogūnai
2 vnt. Bulvės
sauja Grybai (voveraitės arba žaliuokės)
1 stiklinė Perlinės kruopos
pagal skonį Žalumynai
žiupsnelis Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :