Džiugo ir lašišos užkandėlė

Autorius: Vita Klišaitienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
15min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Džiugo sūrį sutarkuojame smulkia trintuve, sumaišome su džiuvėsėliais, ir pabarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Į skardą įklojame kepimo popieriaus.

Šaukšteliu išdėliojame trupinių masę vienodomis - maždaug šaukštelio dydžio krūvelėmis. Skardą pašauname į orkaitę vos kelioms minutėms. Sūris greitai lydosi ir paruduoja kepinėlių kraščiukai. Sausainėlius atvėsiname.

Kremui „Philadelphijos“ sūrį ištriname su keliais šaukštais grietinėlės, sutarkuota citrinos žievele, krapais ir citrininiais pipirais. Ant atvėsusių sausainukų dedame po šaukštelį kremo ir susuktą gabalėlį lašišos. Puošiam krapų šakele. Užkandėles reiktų ruošti prieš pat patiekiant ant stalo.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

50 g Džiugo sūris
1 šaukštas Malti džiūvėsėliai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Kremui:
100 g Sūris Philadelphia
2 šaukštas Grietinėlė
1/3 vnt. Citrinos žievelė
žiupsnelis Citrininiai pipirai
žiupsnelis Krapai
Sūdyta arba rūkyta lašiša
Porcijos: 2
Sudėtingumas :