Džiovintais baravykais įdarytas upėtakis

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Upėtakį nuvalome ir išdarinėjame pro pakaklę, nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir pipirais.

Įdarui baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti 2 valandas. Tada paverdame pusę valandos, smulkiai supjaustome arba sumalame. Svogūnus smulkiai supjaustome, pakepiname svieste, baigiant kepinti sudedame maltus baravykus ir dar truputį pakepiname.

Upėtakį prikemšame paruošto grybų įdaro ir užsiuvame. Žuvį pavoliojame miltuose ir apkepiname svieste. Paskui dedame į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilame truputis sultinio ir troškiname. Baigiant troškinti, supilame grietinę.

Išėmus siūlus, troškintą upėtakį dedame į lėkštę ir užpilame perkoštu padažu, kuriame buvo troškinamas. Puošiame petražolių lapeliais ir patiekiame su virtomis bulvėmis ir žaliomis salotomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Upėtakiai
30 g Džiovinti baravykai
4 vnt. Svogūnai
50 g Sviestas
2 šaukštas Miltai
3 šaukštas Grietinė
druska pagal skonį Prieskoninės daržovės
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :