Duonos gira

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje iš abiejų pusių. Tada užpilkite verdančiu vandeniu. Įberkite mėtų lapelių. Po 24 val. perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), supilkite su cukrumi ištrintas mieles ir gerai išmaišykite.

Laikykite šiltoje vietoje, kol įrūgs. Rūgstant nugraibykite atsiradusias putas. Įrūgusią girą supilstykite į butelius, į kiekvieną įdėkite po 3–4 razinas ir gerai užkimškite. Laikykite šaltai.

Kitą dieną girą jau galima gerti, tačiau ilgiau pastovėjusi gira būna skanesnė. Šaltai ją galima laikyti apie 1–2 mėnesius.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

10 l Vanduo
1 kg Ruginė duona
800 g Cukrus
40 g Mielės
žiupsnelis Mėtos
žiupsnelis Razinos
Sudėtingumas :