Druskoje kepta žuvis

Šį žuvies kepimo būdą sugalvojo neturtingi italų žvejai. Jie berdavo į katiliuką jūros druską, dėdavo ant jos visą ką tik jūroje sugautą žuvį, užberdavo jūros druska ir kabindavo katiliuką ant laužo. Po pusvalandžio būdavo galima valgyti sveiką, sotų ir tuo pačiu lengvą patiekalą.
Žuvis su druska
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dabar žuvį druskoje kepa pagal tą patį receptą, tik ne ant laužo, o orkaitėje. Kaip ir daugelis receptų iš kaimo, druskoje keptos žuvies receptas iš lūšnynų atkeliavo į brangius madingus restoranus.

Renkamės žuvį

Kepimui druskoje geriausiai tinka nedidelės jūrinės žuvys. Upių žuvų pernelyg švelnus skonis, todėl jas geriau troškinti garuose ar kepti ant grotelių, kepta druskos upinė žuvis neteks aromato. Š jūrinių žuvų rinkitės tas, kurių storiausia ir kiečiausia odelė. Idealiai tinka dorada, jūros ešerys ar baltasis ešerys.

Kaip patiekti druskoje keptą žuvį

Iškepusią žuvį išimame iš orkaitės kietame druskos luobe. Dabar reikia atsargiai išimti žuvį iš druskos be druskos trupinėlių. Uždenkite žuvį servetėle, šakute pastuksenkite luobą, su dideliu peiliu atskirkite viršutinę luobo dalį su žvynais ir nuimkite.

Jei liko druskos trupinėlių, atsargiai juos nuvalykite. Nuimkite viršutinę žuvies dalį ir atsargiai įdėkite į lėkštę. Išimkite kaulus, tada išimkite antrą žuvies pusę ir įdėkite į lėkštę. Apibarstykite žuvies filė druska nuo luobo.

Gaminimas:

Sumaišykite druską su baltymais. Žuvį išskroskite, išimkite kaulus, nuplaukite po tekančiu vandeniu. Citriną supjaustykite griežinėliais. Į žuvies vidų sudėkite citrinos griežinėlius ir čiobrelių šakeles.

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Iš trečdalio druskos su baltymais supilkite kauburėlį, ant viršaus uždėkite žuvį, iš viršaus apiberkite ją likusia druska. Turi būti 1,5 cm sluoksnis. Kepkite 30 – 35 m. 200 laipsnių karščio orkaitėje.

Garnyras

Idealus garnyras prie druskoje keptos žuvies – ant grotelių keptos daržovės – baklažanai, cukinijos, aguročiai, paprikos, pomidorai, jaunų kukurūzų burbuolės.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Žuvis
1,5 kg Rupi jūros druska
2 vnt. Kiaušinių baltymai
sauja Čiobreliai
50 g Citrinos
Porcijos: 2
Sudėtingumas :