Daugiaryžis

Autorius: Tadas Gaurilcikas
© Asmeninio archyvo nuotr.
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1 susmulkintą svogūną su 1 skiltele česnako pakepinti nemažame kiekyje alyvuogių aliejuje giliame puode (apie 2 min.), sudėti risotto ryžius ir dar kelias minutes pakepinti. Įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Įpilti 30 g vandens ir apie tiek pat balto vyno, vandeniui išgaravus, pradėti pilti daržovių arba vištienos sultinį, tą reikia daryti 20 minučių, po vieną, du samčius, pastebėjus, kada ryžiai sugeria sultinį (apytiksliai kas dvi minutes).

18 virimo minutę sudėti jūros gerybes. (Gali būti prieš tai pakeptos keptuvėje) 20-ąją minutę nukelti nuo ugnies ir sudėti tarkuotą kietąjį sūrių (60-80 gr.). Uždengus puodą palikti pastovėti 3 minutėms.

Patiekiant galima užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Sudėtingumas :