Daržovių pyragas

© Vida Press
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus ir druską suberkite į dubenį. Įtarkuokite sviestą, sudėkite plaktą kiaušinį ir pusę sutarkuoto pamezano, išminkykite.

Suvoliokite tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite šaltai pusvalandžiui.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo skardą.

Iš tešlos iškočiokite 5 mm storio lakštą. Įklokite į skardą, užleiskite kraštus ir sulyginkite. Subadykite šakute. Padėkite šaltai 15 minučių.

Riekelėmis supjaustytus baklažanus kepkite ant grotelių, kol suminkštės (10-15 minučių). Tada sudėkite ant tešlos.

Tarp baklažanų priberkite pomidorų ir alyvuogių.

Kiaušinius išplakite su grietine, sumaišykite su likusiu tarkuotu parmezanu, plėšytais bazilikais ir mėtomis. Pasūdykite, įberkite pipirų.

Šiuo mišiniu apipilkite baklažanus ir pomidorus. Kepkite 20-30 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
200 g Kvietiniai miltai
1/3 šaukštelis Druska
6 šaukštas Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
45 g Parmezano sūris
Įdarui:
500 g Baklažanai
150 g Vyšniniai pomidoriukai
50 g Bekaulės juodosios alyvuogės
3 vnt. Kiaušiniai
180 ml Grietinė
1 žiupsnelis Bazilikai
1 žiupsnelis Mėtos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :