Cukinijų ir fetos pyragas

Patiekite su aliejumi pašlakstytomis žaliomis salotomis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su druska, įminkykite sviestą. Po truputį pilkite vandenį, kol gausis minkomos konsistencijos tešla. Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iškočiokite tešlą ir ja padenkite kepimo formos dugną ir sieneles. Dar pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Ant tešlos pagrindo suberkite tarkuotas cukinijas, ant jų - fetos gabalėlius. Pabarstykite pipirais. Kiaušinius išplakite su pienu ir šiuo mišiniu apipilkite pyragą.

Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį iki 160 laipsnių ir kepkite dar 15 min.

Patiekite šaltą arba karštą su žaliomis salotomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
300 g Miltai
150 g Sviestas
žiupsnelis Druska
2 šaukštas Vanduo
Įdarui:
500 g Cukinijos
200 g Fetos sūris
4 vnt. Kiaušiniai
500 ml Pienas
žiupsnelis Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :