Cukinijos pietums ar garnyrui

Taip paruoštas cukinijas galima naudoti garnyrams prie žuvies ar mėsos, valgyti kaip pagrindinį patiekalą, dėti ant sumuštinio ir t.t. Niekada nemėgau šios daržovės, nes kepdama ji sugeria visus įmanomu riebalus, tačiau sumaniau pagudrauti ir rezultatu likau sužavėta. Naudoju jaunas cukinijas – nestorapilves, be didelių sėklų, žodžiu kuo mažesnės – tuo skaniau.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustau 2-3 cukinijas apie 1-1,5cm riekelėmis.

Jei turite galimybę iškepti jas ant žarijų, tai bus tobuliausias skonis, bet puikiai tiks ir neprideganti keptuvė. Ant ugnies cukinijas kepu grotelėse, kol smarkiai apskrunda, sausoje keptuvėje – irgi kol abi pusės apkepa iki nuotraukoje matomo baigtumo.

Apkepusias riekeles nubarstau druska. Tuomet nedideliam puode užkaitinu 0,5 stiklinės tyro aliejaus. Į jį suberiu labai smulkiai sukapoto 10-12 skiltelių česnako.

Cukinijas sudedu į serviravimo indą ir neskubant užlieju česnakiniu aliejum. Pabarstau šviežiais rozmarinais ir užmalu baltų pipirų.

Patarimas – suvalgius cukinijas, likusiame aliejuje labai skanu pasikepti juodos duonos riekelių.

Kūmutės virtuvė
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2-3 vnt. Cukinijos
1/2 stiklinė Alyvuogių aliejus
10-12 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Baltieji malti pipirai
žiupsnelis Rozmarinai
žiupsnelis Druska
Sudėtingumas :