Cukinijos ir lašišos užkandis

Sotus ir pikantiškas užkandis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Pabarstykite druska ir pipirais, apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje po 4 minutes kiekvieną pusę.

Lašišos filė supjaustykite plonomis skiltelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis. Sezamo sėklas apkepinkite sausoje keptuvėje, kol pagels.

Tolygiai paskirstykite ant cukinijų sūrį. Ant viršaus uždėkite lašišos skilteles, pabarstykite sezamu, susukite ir persmeikite dantų krapštukais.

Padažui nuvalykite grybus, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Pašalinkite paprikos sėklas, supjaustykite kubeliais. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais.

Troškintuvėje pakaitinkite aliejų, apkepinkite grybus 8 min. Supilkite vyną ir kepkite, kol vyno sumažės perpus. Supilkite grietinėlę, suberkite papriką, porą ir ciberžolę, pagardinkite druska ir pipirais, pakaitinkite dar 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Patiekite kartu su padažu. Galima papuošti salotų lapais, plonai supjaustyta citrina ir avietėmis.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Reikės
1 vnt. Cukinijos
200 g Silpnai sūdytos lašišos filė
150 g Parmezano sūris
1 vnt. Citrinos
1 šaukštas Aliejus
4 šaukštas Sezamo sėklos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Padažui:
150 g Pievagrybiai
0,5 vnt. Porai
0,5 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
150 ml Sausas baltasis vynas
150 ml Grietinėlė (35 proc. rieb.)
2 šaukštas Aliejus
žiupsnelis Ciberžolė
Porcijos: 8
Sudėtingumas :