Crumble su avietėmis

© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pagrindui sviestą išimam ir paliekam kambario temperatūroj pusvalandžiui arba vos vos aplydom mikrobangėj.

Suberiam cukrų, vanilinį cukrų ir išsukam iki purumo. Po vieną įmušam kiaušinius, kiekvieną gerai išsukam. Suberiam kepimo miltelius ir pusę miltų. Išsukam. Sudedam likusius miltus ir, vėl sukam, kol gaunam minkštą ir lipnią tešlą. Uždengiam ją maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą porai valandų arba į šaldiklį pusvalandžiui.

Kai jau tešla sustingusi, jungiam orkaitę iki 180. Formą išklojam kepimo popieriumi, o pastarąjį - atšalusia tešla. Atgnybiam gabalėlį, ištampom ir lipdom pagrindą po truputėlį su mažais borteliais pakraščiuose - maždaug centimetro. Kol sulipdom visą tešlą, orkaitė jau būna įkaitusi. Čia reikėtų ant tešlos uždėti kepimo popieriaus arba folijos ir priberti žirnių/pupų/pupelių, idant pagrindas per daug neiškiltų.

Kišam pagrindą į orkaitę dešimčiai minučių. Tuo tarpu sumaišom visus įdarui skirtus produktus (avietas galite nadoti ir šaldytas) ir padarom trupinius. Pastariesiems sausus produktus beriam į dubenį ir sumaišom. Kubeliais supjaustom sviestą ir triname tarp pirštų, kol gausime trupinius.

Tada traukiam pagrindą iš orkaitės, nuimam pupas, tolygiai paskirstom įdarą, ant jo - trupinius ir vėl dedam kepti. Kepam, kol avietes pradeda burbuliuoti, o paviršius įgauna auksinę spalvą. Traukiam lauk ir leidžiam atvėsti.

Dėkojame skaitytojai Ingai už receptą!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
75 g Sviestas
100 g Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
300 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Vanilinis cukrus
Įdarui:
750 g Avietės
50 g Cukrus
1 šaukštas Citrinų sultys
30 g Miltai
Trupiniams:
80 g Miltai
80 g Avižiniai dribsniai
80 g Rudasis cukrus
90 g Sviestas
pagal skonį Cinamonas
Sudėtingumas :